Engineering & Machinebouw

Van Engineering tot Eindproduct
Wij als Van Diepenbeek Hydrauliek beschikken over onze eigen gespecialiseerde Engineering afdeling. Met behulp van deze afdeling kunnen wij voor u als klant het gehele traject verzorgen, van Engineering tot eindproduct. Met deze combinatie, van Engineering en productie, kunnen wij levertijden tot het minimum beperken en hiermee kosten besparen. Van complete hydraulische systemen en machines tot hydraulische componenten.

Nieuwbouw 

engineering-aggregaat-verpakkingspers

Onze Engineering afdeling beschikt over een ruime kennis en ervaring op het gebied van hydraulische en mechanische toepassingen. Wij passen die nieuwste technieken en kennis toe in onze systemen.  Onze werkvoorbereiders ontwerpen de meest uiteenlopende hydraulische systemen en componenten op basis van de door u aangeleverde eisen, uw opdracht is onze uitdaging. Daarnaast leveren wij onze producten ook met CE-verklaring.

Modificatie bestaande installaties

revisie-pers-kopje-van-diepenbeek-hydrauliek

De expertise van onze Engineering afdeling kan ook worden toegepast op bestaande installaties of machines. Door veranderingen in een bedrijf kan het zijn dat de huidige mechanische en hydraulische processen niet meer optimaal functioneren. Onze specialisten denken graag met u mee om processen te optimaliseren. Zo kunnen wij u ondersteunen om uw bestaande installaties zuiniger, stiller, efficiënter of gebruiksvriendelijker te laten werken.

Up-to-date softwarepakket

cilinder-engineering-van-diepenbeek-hydrauliek1

Onze tekenaars werken met uitgebreide tekenpakketten waardoor ze zorgvuldig en effectief te werk kunnen gaan. Het ontwerp en de specificatie van deze hydraulische installaties en componenten wordt uitgewerkt met behulp van een altijd up-to-date software pakket. De programma’s waar onze specialisten mee werken zijn: SolidWorks, Autodesk AutoCad en HydroSym.

Enkele Engineering cases

engineer-aggregaat-verpakkingspers-vierkant

Aggregraat t.b.v. pers
Van engineering tot eindproduct hebben wij het gehele hydraulische proces verzorgd. De uiteindelijke installatie bestaat uit: een powerpack, cilinders met wegmeetsysteem, leidingwerk, montage en inbedrijfsstelling.

Bekijk volledige case

3d-aggregaat-engineering-vierkant

Aggregaat t.b.v. lasmal
Ten behoeve van een lasmachine met klemfunctie voor lasmal in combinatie met een persfunctie hebben wij de cilinders en het hydraulisch aggregaat ontworpen.  Alle componenten hebben wij  gemonteerd op locatie.

Bekijk volledige case

aggregaat engineering van diepenbeek hydrauliek vierkant

Aggregaat t.b.v. kraansysteem transport
In samenwerking met een van onze klanten uit de transportsector hebben we een bovenloopkraan ontworpen en geproduceerd, passend in een oplegger. De uiteindelijke installatie bestaat uit o.a. uit dit door ons ontworpen hydraulisch aggregaat.

Bekijk volledige case

pers-bussen-cilinder-engineering-van-diepenbeek-hydrauliek

Cilinder t.b.v. pers
Als onderdeel van een pers hebben wij cilinders ontworpen, geproduceerd en gemonteerd op locatie. Wij verzorgen het gehele proces voor u als klant. Daarnaast hebben we ook overige onderdelen verzorgd, zoals: het hydraulisch aggregaat en leidingwerk.

Bekijk volledige case

cilinder-special-enineering-van-diepenbeek-hydrauliek

Speciale cilinders
Wij produceren ook speciale cilinders volgens klantspecificatie. Deze ontwerpen en produceren wij in eigen beheer, waardoor de levertijden verkort worden. Vrijwel alle speciale afmetingen en inbouwmaten kunnen wij realiseren.

case-engineering-pers-van-diepenbeek-hydrauliek

Revisie pers
Deze pers hebben wij compleet gereviseerd. De elektrische besturing is vernieuwd en aangepast aan het te verwerken product. Daarnaast is deze pers uitgebouwd zodat diverse persvormen/gereedschappen snel gewisseld kunnen worden.

case-engineering-lengteaanslag-van-diepenbeek-hydrauliek

Lengteaanslag zaagmachine
Als onderdeel van een bestaande productielijn hebben wij deze lengteaanslag geproduceerd. Hoge nauwkeurigheid in maatvoering was vereist door restricties in het bestaande systeem die zich bevond in een geluidwerende tunnel.

error: Content is protected !!