Leidingsystemen

Mobiel en compleet
Van Diepenbeek Hydrauliek kan ook complete hydraulische leidingsystemen ontwerpen en samenstellen voor u. Met behulp van onze Engineering afdeling kunnen wij het gehele proces verzorgen, waardoor we in staat zijn om aan kwalitatief hoge eisen te voldoen en onnodige kosten te voorkomen. Daarnaast beschikken wij over het juiste materieel voor het aanbrengen van alle gangbare pijpeindvervormingen en buigingen, die we ook op locatie kunnen vervaardigen. .

EATON WALFORMplus

Walform-Van-Diepenbeek-hydrualiek-leidingwerk
Walform-Van-Diepenbeek-hydrualiek-leidingwerk-sample

Om betrouwbare verbindingen te garanderen, maken wij gebruik van onze WALFORM machine. Hiermee kunnen wij de afdichting in de vorm van een snijring vervangen door een vormgesloten verbinding met een WALFORM viton sealring.

Pijpuiteinden worden bij deze toepassing machinaal koud vervormd, zodat deze perfect aansluiten op een fitting volgens DIN 2353. Dit pijpverbindingssysteem heeft een zogenaamde positie passing. Gebaseerd op de bekende dicht kant verbinding (DKO), bestaat deze verbinding uit slechts drie elementen: de fitting, een moer en een WALFORM viton sealring. Dit systeem is volledig uitwisselbaar met DIN 2353.

Deze toepassing is geschikt voor pijpafmetingen van 6 tot 42mm, waarbij werkdrukken tot 800 Bar gerealiseerd kunnen worden. Dit type verbinding kunnen wij in zowel staal als RVS vervaardigen. Voordelen van dit verbindingssysteem is dat het relatief snel te monteren is. Montagekracht kan worden bespaard ten opzichte van een snijringverbinding, omdat deze zich niet hoeft in te snijden in de pijp.

JIC 37°  Flare

van-diepenbeek-hydrauliek-leidingsystemen-flare
van-diepenbeek-hydrauliek-leidingsystemen-flare-2

Bij een Flare-leidingverbinding wordt het uiteinde van de buis koud vervormd onder een hoek van 37°. De Flare verbinding 37° bestaat uit een drukring, wartelmoer en tussenring volgens SAE J 514 of ISO 8434-2. Wij kunnen twee types Flare verbindingen verwerken, namelijk: met behulp van een inlegstuk met dichtring of met behulp van een koppeling waarbij de aansluiting passend is op de 37° vervorming van de buis. Flare koppelingen worden toegepast in systemen waar sterke trillingen, hoge drukpulsen en hoge mechanische belastingen voorkomen.

Buigmachine TRACTO

van-diepenbeek-hydrauliek-leidingsystemen-tracto-mobiele-buigmachine-1
van-diepenbeek-hydrauliek-leidingsystemen-tracto-mobiele-buigmachine-2

Met behulp van onze TRACTO buigmachine, kunnen wij uw leidingwerk in vrijwel elke gewenste vorm produceren. Hiermee kunnen wij leidingdiameters buigen tot Ø 48×5,0mm. Tijdens de buiging wordt er een doorn door de buis geschoven, waardoor de rondheid van de buis gewaarborgd blijft. Deze machine is verder ook nog eens mobiel en kunnen wij op locatie inzetten voor bijvoorbeeld installatiewerk.

SAE leiding/verbinding

SAE-leidingwerk-van-diepenbeek-hydrauliek
SAE-flenzen-van-diepenbeek-hydrauliek-componenten

Dit type verbinding is met name geschikt voor leidingwerk van grotere pijpafmetingen in bijvoorbeeld de grondverzet en industriële branche. Bij dit type verbinding wordt een SAE flens aan het uiteinde van de pijp gelast. De SAE flenzen onderling worden aan elkaar verbonden door middel van een boutverbinding met O-ring afdichting. Standaard hebben wij alle SAE flenzen in 3000 psi en 6000 psi conform SAE J518 op voorraad. In de uitvoeringen aanlas- of inlasflenzen, draadflenzen, haakse flenzen, splitflenzen en splitflens adapters.

Leidingsystemen in beeld

error: Content is protected !!