Hydraulische leidingsystemen

Hydraulische leidingsystemen

Van Diepenbeek levert losse onderdelen voor leidingsystemen, maar daarnaast ontwerpen we ook complete hydraulische leidingsystemen, die we vervolgens ontwikkelen en bij jou installeren.

Door onze interne engineeringafdeling kunnen we jouw gehele proces faciliteren. Hierdoor zijn we in staat om aan kwalitatief hoge eisen te voldoen en onnodige kosten te voorkomen. Daarnaast beschikken we over het juiste materieel voor het aanbrengen van alle gangbare pijpeindvervormingen en buigingen, die we ook op locatie kunnen vervaardigen.

WALFORM-verbindingen

Om betrouwbare verbindingen te garanderen, maken wij gebruik van onze WALFORM-machine. Hiermee kunnen wij de afdichting in de vorm van een snijring vervangen door een vormgesloten verbinding met een WALFORM viton sealring. Pijpuiteinden worden bij deze toepassing machinaal koud vervormd, zodat ze perfect aansluiten op een fitting volgens DIN 2353. Dit pijpverbindingssysteem heeft een zogenaamde positie passing. Gebaseerd op de bekende dicht kant verbinding (DKO), bestaat deze verbinding uit slechts drie elementen: de fitting, een moer en een WALFORM viton sealring. Dit systeem is volledig uitwisselbaar met DIN 2353. Deze toepassing is geschikt voor pijpafmetingen van 6 tot 42 mm, waarbij werkdrukken tot 800 bar gerealiseerd kunnen worden. Dit type verbinding kunnen wij in zowel staal als RVS vervaardigen. Een groot voordeel van dit verbindingssysteem is dat het relatief snel te monteren is. Montagekracht kan worden bespaard ten opzichte van een snijringverbinding, omdat deze zich niet hoeft in te snijden in de pijp.

Meer info tonen

Flare-verbindingen

Bij een flare-leidingverbinding wordt het uiteinde van de buis koud vervormd onder een hoek van 37. De flare-verbinding bestaat uit een drukring, een wartelmoer en een tussenring volgens SAE J514 of ISO 8434-2. Wij kunnen twee types Flare-verbindingen verwerken, namelijk met behulp van een inlegstuk met dichtring of met behulp van een koppeling waarbij de aansluiting passend is op de 37 vervorming van de buis. Flare-koppelingen worden toegepast in systemen.

Meer info tonen

SAE-verbindingen

Dit type verbinding is met name geschikt voor leidingwerk van grotere pijpafmetingen, zoals bijvoorbeeld in de grondverzet en industriële branche. Bij dit type verbinding wordt een SAE-flens aan het uiteinde van de pijp gelast. De SAE-flenzen worden onderling aan elkaar verbonden met behulp van een boutverbinding met O-ring afdichting. Standaard hebben wij alle SAE-flenzen in 3000 psi en 6000 psi conform SAE J518 op voorraad, in de uitvoeringen aanlas- of inlasflenzen, draadflenzen, haakse flenzen, splitflenzen en splitflensadapters.

Meer info tonen

Snijringen

Om een gekoppelde hydrauliekleiding stevig vast te zetten, kan gebruik gemaakt worden van een snijring. De snijring komt aan zijn naam doordat deze zich ‘vast snijdt’ in de leiding. Wij leveren diverse snijringkoppelingen voor zowel DIN 2353L (L-serie) als voor DIN 2353S (S-serie).

Meer info tonen

Slangen

Wij assembleren hoge kwaliteit hydrauliekslangen op maat. Van kleine aantallen tot grote series: Van Diepenbeek zorgt voor de slangen die jij nodig hebt.

Meer info tonen

Leidingen buigen

Leidingen buigen

Met behulp van onze TRACTO-buigmachine, kunnen wij jouw leidingwerk in vrijwel elke gewenste vorm produceren. Hiermee kunnen wij leidingdiameters buigen tot Ø 48×5,0mm. Tijdens de buiging wordt er een doorn door de buis geschoven, waardoor de rondheid van de buis gewaarborgd blijft. Deze machine kan daarnaast op jouw locatie worden ingezet voor bijvoorbeeld installatiewerk.

Snel contact?

Whatsapp ons een foto!
App ons een foto van je probleem of van het gewenste onderdeel:

Reparatie/cilinders: 0485 490 016 
Service/onderhoud: 0485 490 015
Afhaalbalie/hydrauliekslang: 0485 490 011

Meer weten?

Neem vrijblijvend contact op via:

Naar contact

Advies nodig?

Geef jouw gegevens en je vraag aan ons door en we nemen contact met je op voor deskundig en eerlijk advies.

"*" geeft vereiste velden aan

Max. bestandsgrootte: 10 GB.

Van Diepenbeek